Voor bedrijven

Wist u dat 1 op de 4 medewerkers mantelzorger is?
(Bron: Werk & Mantelzorg)

En waarschijnlijk zal dat aantal de komende jaren nog wel stijgen. Nu denkt u misschien, ‘Wat heeft dat met mij als werkgever te maken?’ Dat zal ik u uitleggen.

Wat zijn mantelzorgers precies?

Mantelzorgers zijn mensen die voor/na het werk, in het weekend en tijdens vakantie zorg verlenen aan een ouder, kind, familielid of misschien een buurman/vrouw. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat het constant onder spanning staan, zonder echte vakanties of een weekend echt vrij zijn, niet goed is voor een mens. Mantelzorgers melden zich dan ook vaker ziek door stress, vermoeidheid, lichamelijke klachten en hebben vaak een slechtere concentratie. Uit eigen ervaring weet ik dat dit klopt, ik ben ruim 5 jaar mantelzorger geweest van mijn partner en stond na die tijd ook op het randje van een burn-out.

Balans tussen werk en privé verhoogt de productiviteit in uw bedrijf

Als er binnen uw bedrijf gezorgd wordt voor een goede balans tussen werk & privé, leidt dit tot 5x minder gezondheidsklachten en 8x minder ziekmeldingen. En dat heeft dus ook invloed op de productiviteit in uw bedrijf.

Wat kan ik als mantelzorgmakelaar hierin voor u betekenen?

Ik kan samen met u gaan inventariseren hoeveel mantelzorgers er in uw bedrijf zijn en zorgen voor bewustwording binnen het bedrijf over wat een mantelzorger nou eigenlijk is. Daarnaast kan ik samen met u een mantelzorgbeleid opstellen, zodat iedereen binnen het bedrijf weet wat de mogelijkheden zijn. Ik kan mantelzorgers ondersteunen zodat ze weer beter in balans zijn en dus fitter op het werk verschijnen.

Dit is natuurlijk maar een greep uit de mogelijkheden die er zijn. Wat precies past bij uw bedrijf bespreek ik graag in een persoonlijk gesprek met u.

Eijck ZorgSupport biedt ondersteunende mantelzorg, zodat u langer thuis kunt blijven wonen